Зі сльозами на очах. Легендарний Надаль остаточно завершив кар’єру


Зі сльозами на очах. Легендарний Надаль остаточно завершив кар'єру

Фото: Рафаель Надаль попрощався з публікою (Getty Images) Автор: Антон Федорців

Культовий іспанський тенісист Рафаель Надаль оголосив про завершення виступів на професіональному рівні. Він провів у чоловічому турі понад 20 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на особистий X спортсмена.

38-річний піренеєць назавжди зачохлив ракетку. Він більше не повернеться на корт в офіційних змаганнях.

“Я тут, щоб оповістити вас, що покидаю професіональний теніс. Реальність така, що це були важкі кілька років, особливо останні два. Не думаю, що мені вдалося грати без обмежень. Це рішення, звісно, важке, воно назрівало в мене тривалий час”, – зізнався Надаль.

Останнім турніром у кар’єрі зірки стане фінал Кубка Девіса. Там іспанець в складі національної команди намагатиметься вп’яте завоювати трофей. Змагання відбудуться 19-24 листопада в іспанській Малазі.

Хто такий Рафа Надаль

Уродженець Балеарських островів, на дорослому рівні дебютував у 2001 році. Упродовж кар’єри завоював 92 титули, став визнаним майстром ґрунтових турнірів і сформував разом зі швейцарцем Федерером і сербом Джоковічем “велику трійку”.

Іспанець виграв 22 турніри серії Grand Slam. Улюбленим мейджором іспанця був “Ролан Гаррос”, де він тріумфував рекордні 14 разів. На Олімпіаді-2008 в Пекіні здобув золоту медаль в одиночному розряді, а на Олімпійських іграх 2016 року – в парному. За роки в тенісі заробив майже 135 млн доларів призових.

Поза кортом цікавиться футболом і гольфом, уболівальник мадридського “Реала”. Мемуари “Рафа – моя історія” опублікував у 2011 році. Усю кар’єри використовував екіпірування від Nike та запам’ятався виступами в майках замість традиційних футболок.

До слова, раніше розібрали прогрес Стародубцевої в сезоні-2024.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *