Затверджено нову форму службового посвідчення для вручення повісток: що має показати представник ТЦК

Яке посвідчення має пред'явити особа, яка вручає повістку
Яке посвідчення має пред’явити особа, яка вручає повістку. Фото: focus.ua

Кабінет Міністрів України затвердив форму службового посвідчення, яке призначений представник повинен пред’явити на вимогу громадянина під час вручення повістки.

Як повідомляє FBC, про це написав представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram. На сьогоднішньому засіданні, 18 червня, Кабмін вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою №560.

Згідно з повідомленням, уряд вирішив встановити форму службового посвідчення, яке представник, призначений наказом керівника для вручення повісток, зобов’язаний пред’явити на вимогу громадянина. Це посвідчення буде дійсним на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої державної адміністрації (військової адміністрації), головою (начальником) якої видано посвідчення, за умови пред’явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).

Поки що текст постанови не опубліковано на сайті Кабміну, тому вигляд цього посвідчення наразі невідомий. Варто зазначити, що службове посвідчення для осіб, уповноважених вручати повістки, було передбачене ще постановою Кабміну №560 від 16 травня.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *