У Єгипті на тижні відбудеться новий раунд переговорів про припинення вогню у Газі


У Єгипті на тижні відбудеться новий раунд переговорів про припинення вогню у Газі

Фото: в Єгипті на тижні відбудеться новий раунд переговорів про припинення вогню в Газі (GettyImages) Автор: Владислав Прийменко

У понеділок, 29 квітня, Єгипет відвідає делегація бойовиків ХАМАС для проведення нового раунду переговорів про припинення вогню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Бойовики обговорять пропозицію про припинення вогню, передану ХАМАСу посередникам з Катару та Єгипту, а також відповідь Ізраїлю. Делегація, як очікується, відреагує на останню пропозицію Ізраїлю про поетапне перемир’я в Газі, зроблену в суботу.

За повідомленнями джерел, це включає угоду про звільнення менше 40 заручників в обмін на звільнення палестинців, які утримуються в ізраїльських в’язницях, та про другий етап перемир’я, яке включає “період сталого спокою”.

Після першого етапу Ізраїль дозволить вільне пересування між півднем і півночі Гази та часткове виведення ізраїльських військ з Гази, повідомило джерело.

Також обговорювалося збільшення темпів постачання гуманітарної допомоги, включаючи підготовку до відкриття нових контрольно-пропускних пунктів у Газі.

Переговори відбудуться між делегацією ХАМАСА, катарськими та єгипетськими посередниками для обговорення зауважень, зроблених групою щодо реакції Ізраїлю на її нещодавню пропозицію.

“ХАМАС має кілька питань, і він цікавиться відповіддю Ізраїлю на його пропозицію, який рух отримав від посередників у п’ятницю”, – сказав чиновник джерелу.

Війна в Ізраїлі

Бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю 7 жовтня 2023 року. Терористи вбивали та захоплювали мирних жителів. Ізраїль оголосив війну у Секторі Газа з ліквідації ХАМАС.

До слова, 26 квітня Єгипет відновив переговори про припинення вогню в Секторі Газа.

Раніше стало відомо, що Ізраїль попередив терористів ХАМАС про проведення масштабної військової операції у місті Рафах, якщо бойовики не погодяться на ультиматум.

Нагадаємо, що тиждень тому, за інформацією видання The Times of Israel, ЦАХАЛ здійснив рейд на Західному Березі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *