Три лінії та оборона міст. Як виглядатиме захист Запорізької області: відповідь ОВА


Три лінії та оборона міст. Як виглядатиме захист Запорізької області: відповідь ОВА

Фото: Іван Федоров (Getty Images) Автор: Олександр Білоус

Запорізька область має стати фортецею. Військові будують другу та третю лінію навколо міст.

Про це заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час телемарафону.

“Перше завдання те, яке було надано, військовими було виконано в середині літа. Наразі ми продовжуємо спільно вже з військовими будувати другу, третю лінії та оборону міст Запорізької області”, – сказав він.

За його словами, задача – “зробити Запорізьку область фортецею”.

“Не буду розкривати кількість опорних рубежів, які будуються, скажу лише те, що ті фортифікаційні споруди, які ми наразі будуємо, то вони постійно модернізуються”, – повідомив чиновник.

Федоров навів приклад: якщо раніше основна фортифікація була це укриття від КАБів та артилерії, то наразі одна з основних цілей це укриття від ФПВ-дронів, тому мають бути антидронові сітки тощо.

“Друга лінія вже закінчена на 99,9%, третя лінія буде закінчена умовно найближчими тижнями. Далі оборона міст та, яка будується, то вона буде закінчена у відведений Генштабом строк”, – додав Федоров.

Ситуація в Запорізькій області

Раніше голова Запорізької ОВА Іван Федоров закликав готуватися до того, що взимку електрики не буде взагалі. За його прогнозом, у Запоріжжі може не бути централізованого електропостачання на водонапірні станції.

Детальніше про ситуацію в Запоріжжі читайте в матеріалі РБК-Україна “Нехай бомблять Москву!” Як живе Запоріжжя після атак КАБами і що там говорять про Росію”.

Нагадаємо, 27 жовтня сервіс DeepState повідомив про окупацію російською армією населеного пункту Левадне у Запорізькій області. Воно розташоване неподалік від адмінкордону з Донецькою областю.

Речника Сил оборони півдня України Владислав Волошин заявив, що заявив, що не поспішав би називати Левадне населеним пунктом. Він зазначив, що це польовий стан.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *