Скількох ще українців можуть мобілізувати: Рада назвала цифру

Дмитро Наталуха підкреслює нероздільність ефективної економіки і військових потреб у контексті війни.
Дмитро Наталуха підкреслює нероздільність ефективної економіки і військових потреб у контексті війни. Фото: Генштаб

Мобілізаційний потенціал в Україні становить щонайменше 5-6 мільйонів чоловіків, однак наразі немає запиту від Збройних Сил на мобілізацію всіх цих чоловіків. Про це повідомив Дмитро Наталуха, народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, пише FBC.

За різними оцінками в Україні мобілізаційний потенціал становить мінімум 5-6 млн чоловіків. Чи був у нас запит на мобілізацію їх всіх? — Ні. Відповідно, стоїть питання щодо того, хто не має бути мобілізований,

заявив Наталуха.

Він також зазначив, що голосував за закон про мобілізацію, оскільки це був запит військових. За його словами, всі запити армії були виконані, але він наголосив на тому, що військові потреби нероздільні з економікою.

Ця війна — війна людських ресурсів проти ефективності. Ефективність економіки — одна з її складових. Без працюючої економіки нам не перемогти. Звісно, можна сказати, що інженер-конструктор куди важливіший у ролі штурмовика, ніж розробник передового оборонного стартапу (так, це реальний приклад), але це буде брехнею,

додає він.

Наталуха пояснив, що «ніхто не збирається бронювати 100% чоловіків», і зазначив, що «це неможливо навіть технічно». Він додав, що мета — не врятувати всіх від війни, а забезпечити безперебійну роботу лише критичних працівників. «Мова йде лише про певний відсоток», – підкреслив Наталуха.

Таким чином, в Україні продовжать проводити активну мобілізацію, враховуючи запити армії, а бронювання від неї отримують не всі бажаючі.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *