Що відомо про повістки через «Резерв+»

Міноборони: електронні повістки в Резерв+ юридично не передбачені
Міноборони: електронні повістки в Резерв+ юридично не передбачені. Фото: Міноборони

Міноборони України роз’яснило, що можливість надсилання електронних повісток через систему «Резерв+» не передбачена юридично. Про це пише FBC з посиланням на заяву речника військового відомства Дмитро Лазуткін під час останнього інтерв’ю.

Наразі ми маємо працювати з реальністю. Реальність така, що юридично не передбачено розсилання повісток у застосунку «Резерв+». Тому технічно навіть поки що така можливість не розглядається,

пояснив Лазуткін.

Відповідно до його слів, ця тема активно обговорюється в українському суспільстві, але наразі відсутні як технічні можливості, так і юридичне підґрунтя для запровадження електронних повісток.

Раніше депутат Верховної Ради Федір Веніславський, що є членом комітету з національної безпеки, оборони та розвідки, також підтвердив, що український закон не передбачає електронних направлень на військово-лікарську комісію.

Зазначимо, що вже з 18 червня в системі «Резерв+» було запроваджено електронний військово-обліковий документ у формі QR-коду, який має аналогічну юридичну силу з паперовим документом.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *