Рютте пояснив, чому Україна поки не отримала запрошення в НАТО


Рютте пояснив, чому Україна поки не отримала запрошення в НАТО

Фото: генсек НАТО Марк Рютте (Getty Images) Автор: Валерія Поліщук

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте відповів на питання щодо можливого запрошення України до Північноатлантичного альянсу, наголосивши на незворотності цього процесу. Однак він підкреслив, що шлях до членства потребує часу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію.

“Як я вже зазначив, Україна буде членом НАТО. І коли цей день настане я буду аплодувати”, – заявив Рютте.

Він пояснив, що дуже важливо, аби українці розуміли, що їхнє майбутнє пов’язане з Альянсом. Проте попереду ще чимало дискусій із союзниками, перш ніж Україна стане повноправним членом НАТО.

Рютте зазначив, що інтеграція України до НАТО вимагає довготривалого процесу, зокрема щодо взаємосумісності зі стандартами Альянсу.

“Ми підписуємо двосторонні безпекові угоди з нашими союзниками. Тому Україна вже стала на цей шлях до членства в НАТО”, – підкреслив він.

Крім того, генсек НАТО нагадав про значну фінансову та військову допомогу Україні.

“Ми обіцяємо Україні допомогу в 40 мільярдів євро. Ми проводимо навчання. Тому все це – елементи колективної допомоги”, – заявив Рютте.

Він також підкреслив важливість цього питання для міжнародної політики, наголошуючи на необхідності чіткого розуміння дорожньої карти для України.

План перемоги і вступ в НАТО

17 жовтня президент України Володимир Зеленський поділився подробицями своїх переговорів із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. Під час розмови Зеленський зазначив, що перед Україною стоїть вибір: або відновлення ядерного потенціалу, або отримання членства в НАТО.

Як пояснив український лідер, Київ обрав шлях вступу до Північноатлантичного альянсу, вважаючи його основною гарантією безпеки країни.

Водночас видання Bild, посилаючись на анонімне джерело, повідомило, що Україна може розглянути можливість відновлення ядерного арсеналу, якщо після закінчення війни Росія знову вдаться до агресивних дій.

Більше про можливості створення ядерної зброї Україною та причини таких заяв читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *