Обман на 1 млн грн: українка одружилась зі зниклим військовим

Працівниця РАЦСу одружилася зі зниклим воїном і отримала 1 млн грн.
Працівниця РАЦСу одружилася зі зниклим воїном і отримала 1 млн грн. Фото: vin.gov.ua

У Києві завершився судовий процес у резонансній справі, де колишня дружина зниклого безвісти військовослужбовця вимагала визнати фіктивним другий шлюб свого ексчоловіка. Суд ухвалив рішення на користь позивачки, визнавши шлюб недійсним, пише FBC.

Справу розглядали в одному зі столичних судів майже рік. Позивачка Ольга, яка є матір’ю малолітньої дитини зниклого воїна, стверджувала, що її колишній чоловік фізично не міг бути в Києві у день розпису. Вона зазначала, що жодних фотографій з церемонії немає, і підпис на документах не належить її чоловіку. Київський науково-дослідний інститут судових експертиз підтвердив підробку підпису.

Нова «дружина» зниклого бійця Яна Біднюк, яка раніше працювала в Дніпровському РАЦСі, де було зареєстровано шлюб, стверджувала, що одружилася з військовим 2 серпня 2022 року. Вона заявила, що після церемонії чоловік поїхав на службу, а згодом зник безвісти під Бахмутом.

Ольга, колишня дружина бійця, отримала повідомлення про зникнення чоловіка від військкомату 16 вересня. Перші місяці вона, як опікунка, отримувала його бойові виплати — 100 тисяч гривень на місяць. Однак через пів року після зникнення чоловіка, виплати почала отримувати Яна Біднюк, що викликало підозру в Ольги.

Суд з’ясував, що нова «дружина» плуталася у хронології подій у день розпису, не мала жодних фотографій чи свідків з церемонії. Батько зниклого військового також не знав про існування Яни Біднюк у житті свого сина.

Суд визнав фіктивним шлюб працівниці РАЦСу зі зниклим військовим, анулювавши актовий запис.
Суд визнав фіктивним шлюб працівниці РАЦСу зі зниклим військовим, анулювавши актовий запис. Фото: ТСН

Дніпровський РАЦС, де було зареєстровано шлюб, відмовився коментувати ситуацію. Колишня начальниця Яни Біднюк, керівниця Дніпровського РАЦСу Оксана Воротнікова, також не надала жодних коментарів.

Суд вивчив усі документальні докази, надані сторонами, і виявив, що адвокат Яни Біднюк не зміг підтвердити перебування військового у Києві на день розпису. Під час дебатів адвокат надав документи з військової частини зниклого бійця, але суддя відмовилася їх прийняти, оскільки ці докази не були подані вчасно.

Шлюб між військовим та Яною Біднюк визнано недійсним. Дніпровський РАЦС має анулювати актовий запис. Адвокат Яни Біднюк заявив, що буде подавати апеляцію.

Тим часом триває кримінальне розслідування щодо підробки документів і підписів. За час розгляду цієї справи Яна Біднюк отримала бойові виплати на суму понад 1 мільйон гривень.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *