Найближчі 6-8 тижнів ситуація зі світлом буде надважка: названо причини

Ремонтні роботи на АЕС та залежність від сонячної і вітрової генерації створюють суттєві коливання в енергосистемі.
Ремонтні роботи на АЕС та залежність від сонячної і вітрової генерації створюють суттєві коливання в енергосистемі. Фото: mukachevo.net

У найближчі 6-8 тижнів ситуація з електропостачанням в Україні залишатиметься складною. Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко. За його словами, до існуючих проблем з генерацією додається зростання споживання, пише FBC.

Коваленко також зазначив, що для планування життя необхідно виходити з того, що в сірих зонах світла не буде, особливо в пікові години. Він додав, що нова логіка розподілу електроенергії між областями України вже працює кілька тижнів, проте ще є декілька змін, які необхідно впровадити.

Оновлення по системі:

  1. Критичний дефіцит внутрішньої генерації. Через російські обстріли внутрішня генерація електроенергії знаходиться на критично низькому рівні. Навіть максимальний імпорт не здатний повністю вирішити цю проблему.
  2. Ситуація також залежить від сонячної та вітрової генерації.
  3. Ремонтні роботи на АЕС. Профілактичні роботи на атомних станціях зупинили деякі енергоблоки, що значно впливає на ситуацію.
  4. Зростання споживання. На додаток до проблем з генерацією, спостерігається зростання споживання електроенергії.
  5. Нова логіка розподілу електроенергії. Вона вже працює кілька тижнів і виключає фактор критичної інфраструктури, але ще потребує впровадження деяких змін.
  6. Графіки відключень у Києві. Залишаються 6 груп з білими, сірими й чорними зонами. У сірих зонах світла не буде, особливо в пікові години. Yasno та оператори систем розподілу (ОСР) будуть максимально швидко повідомляти про зміни.
  7. Світло точно повинно бути у білих зонах. Якщо світла немає, необхідно заповнити електронну заявку на сайті мережі, щоб колеги могли перевірити причини.

Для уточнення питань за конкретними адресами краще звертатися до ОСР у приватні повідомлення. Питання щодо боргів слід адресувати безпосередньо Yasno. Інші питання можна залишати в коментарях, а Коваленко спробує на них відповісти.

Наступні місяці ситуація з дефіцитом електроенергії буде ще складнішою, тому громадян просять готуватись до частої відсутності світла.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *