Липень буде важкий і без світла, — Yasno

Гендиректор Yasno про дефіцит електроенергії.
Гендиректор Yasno про дефіцит електроенергії. Фото: volynnews.com

За останніми даними, в Україні стикаються зі значним дефіцитом електроенергії, і ця ситуація триватиме щонайменше місяць-півтора, пише FBC. Генеральний директор компанії «YASNO» Сергій Коваленко під час телемарафону повідомив, що через ремонтні роботи на атомних блоках липень стане важким періодом з точки зору дефіциту електроенергії та відключень для населення і бізнесу.

Коваленко також наголосив, що графіки відключень для населення залишаться без змін, а Україна вже тиждень живе за «новим підходом до розподілу обмежень по регіонах». За його словами, цей підхід є більш збалансованим, і графіки відключень світла розподіляються рівномірно між регіонами.

У період з 11:00 до 22:00 може бути трохи більше відключень, оскільки саме в цей час спостерігається пікове споживання електроенергії. Загалом, дефіцит буде найбільш помітним вечірніми годинами.

Нагадаємо, що з травня 2024 року «Укренерго» впровадило контрольовані аварійні відключення світла в усіх регіонах України через обстріли енергосистеми Росією. З 16 травня були введені графіки відключень, щоб зберегти обмежений обсяг споживання електроенергії.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *