Хто точно отримає бронь на рік: відповідь уряду

Уряд продовжив бронювання працівників агросектора від мобілізації на рік
Уряд продовжив бронювання працівників агросектора від мобілізації на рік. Фото: УНІАН

За словами в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, уряд прийняв рішення щодо бронювання працівників агросектора від мобілізації на рік. Це спрямовано на організацію «безпечного» збору урожаю, пише FBC з посиланням на коментар експерта під час «Black Sea Security Forum».

Згідно з новими правилами, автоматично пролонговані чинні бронювання на три місяці будуть проводитись без необхідності подавання жодного пакета документів. Подальше бронювання буде надаватись на 12 місяців, що раніше обмежувалося шістьма місяцями. А для певних професій, таких як трактористи, агрономи і ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, отримуючи погодження від військових.

Загальна норма бронювання становить до 50%, але для деяких професій можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення цієї кількості. Висоцький також зазначив, що на певних напрямах кількість працівників зменшилась приблизно до 20%, що призвело до збільшення навантаження на решту.

За словами посадовця, найбільше потребуються інженерні професії, такі як трактористи, машиністи та інженери елеваторного обладнання. Нагадаємо, що 4 червня уряд автоматично продовжив ще на три місяці відстрочки від мобілізації для працівників, які отримали «бронь» від Мінекономіки.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *