Фінансисти спрогнозували курс долара в Україні на найближчі місяці


Фінансисти спрогнозували курс долара в Україні на найближчі місяці

Курс долара в Україні росте (фото: Getty Images) Автор: Руслан Кисляк

Зниження офіційного курсу гривні, яке спостерігається в Україні починаючи з 20 травня, є природньою корекцією курсу в бік рівноважного рівня.

На цій думці сходяться опитані РБК-Україна експерти і учасники фінансового ринку.

Що чекає на гривню

Вірогідно, українці й надалі спостерігатимуть поступовий тренд на знецінення гривні, але у форматі помірної, керованої волатильності та в обмежених обсягах. Це дозволить зберігати привабливість гривневих активів для населення та бізнесу і не підігріватиме девальваційні настрої, упевнений керівник служби продажу казначейських продуктів банку “Авангард” Юрій Крохмаль.

Схоже, гривня поволі перебралася в новий курсовий діапазон – 40-41 за долар. Саме в цьому коридорі найближчим часом відбуватимуться курсові коливання, прогнозує фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

Швидше за все, упевнені опитані РБК-Україна фінансові експерти, з часом девальвація гривні продовжиться. Але строго під контролем НБУ.

Станом на 28 травня офіційний курс гривні досяг значення 40,3 за долар.


Фінансисти спрогнозували курс долара в Україні на найближчі місяці

слідом за подорожчанням на міжбанківському валютному ринку.

Ослаблення офіційного курсу гривні викликане, швидше за все, не збільшенням попиту на іноземну валюту, а іншими факторами. Наприклад, можливим “політичним” рішенням НБУ щодо необхідності подальшої контрольованої девальвації гривні. На цій думці сходяться опитані РБК-Україна фінансові експерти.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *