Чи оголосять жіночу мобілізацію: офіцерка ЗСУ про поточну ситуацію на фронті

Керівниця медичної служби УЛЬФ"першого окремого штурмового батальйону Вовки Да Вінчі про потреби фронту і роль жінок у ЗСУ.
Керівниця медичної служби УЛЬФ”першого окремого штурмового батальйону Вовки Да Вінчі про потреби фронту і роль жінок у ЗСУ. Джерело: Інстаграм

Аліна Михайлова — волонтерка, офіцерка ЗСУ, керівниця медичної служби «УЛЬФ» першого окремого штурмового батальйону «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла, прокоментувала вірогідність жіночої мобілізації в Україні, пише FBC.

В інтерв’ю Маші Єфросиніній в проєкті «Екзамен. Нова реальність» Михайлова заявила, що, на її думку, в Україні не будуть оголошувати мобілізацію жінок. Вона назвала таке рішення політичним.

Я думаю, що ні. І не тому, що в цьому немає потреби, а тому, що це велике політичне рішення. Як власне політичним рішенням є проголошення всезагальної мобілізації. І ми до цього не приходимо прямо і не говоримо про це в лоб. А приходимо до цього через закони. А мобілізувати жінок в цьому є потреба. Але я майже впевнена, що цього не буде виключно тому, що воно не дуже гарно лежить в сьогоднішній повістці. Політичній зокрема,

розповіла військова.

Аліна Михайлова додала, що попри відсутність мобілізації жінок, її батальйон проводить рекрутинг, і багато жінок віком від 20 до 35 років подають заявки.

Подавалося дуже багато дівчат і на штурмові посади. Але і, наприклад, діловоди, логісти. Бо хтось думає, що жінка може бути або медиком, або діловодом. У нас є дуже багато відкритих посад логістів. Це ті люди, які забезпечують можливість батальйону існувати, що на бойових позиціях, що будь-де. Це все логістика, її треба контролювати, вміти правильно підходити до певних процесів у Збройних силах,

додала вона.

Михайлова також поділилася, що до її підрозділу на сьогодні від чоловіків надходять 20% анкет.

Нагадаємо, від 18 травня всі військовозобов’язані жінки віком 18-60 років повинні оновити свої облікові дані в ТЦК. Відповідно до закону «Про військовий обов’язок і військову службу», обов’язковому військовому обліку підлягають жінки, які закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти, здобули медичну або фармацевтичну спеціальність та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я і віком.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *