Петракова звільнили з посади головного тренера збірної Вірменії


Петракова звільнили з посади головного тренера збірної Вірменії

Олександр Петраков / Фото: facebook.com/FootballFederationofArmenia

Український фахівець втратив роботу після серії невтішних результатів на чолі вірменської команди.

Українця Олександра Петракова було звільнено з посади головного тренера збірної Вірменії.

Про це повідомила пресслужба вірменської федерації футболу.

У неділю, 13 жовтня, вірмени під керівництвом Петракова програли Північній Македонії (0:2) в домашньому матчі 4-го туру групового раунду Ліги націй сезону-2024/25.

Після цієї поразки безвиграшна серія вірменської збірної подовжилася до трьох поєдинків. Перед цим вірмени на виїзді зіграли внічию з Фарерськими островами (2:2) та у гостях поступилися Північній Македонії (0:2).

Після чотирьох турів Вірменія з 4 очками посідає друге місце у групі 4 Дивізіону С Ліги націй, випереджаючи Латвію за додатковими показниками. Беззаперечним лідером квартету є Північна Македонія (10 очок). Фарерські острови перебуювать на останній сходинці, маючи у своєму активі 3 пункти.

У наступному п'ятому турі Ліги націй вірмени прийматимуть Фарерські острови, а Північна Македонія вдома зустрінеться з Латвією. Матчі відбудуться 14 листопада.

Дивіться також: Ліга націй-2024/25: усі групи та турнірні таблиці

Петраков очолював збірну Вірменії від січня 2023 року. 67-річний український фахівець провів біля керма команди 18 матчів, у яких здобув 4 перемоги, 4 рази зіграв унічию та зазнав 10 поразок.

За період своєї роботи у вірменській збірній Петраков відзначився вчинками, які викликали обурення серед українських уболівальників. Зокрема він викликав до національної команди гравців з чемпіонату Росії та зробив неоднозначну заяву, де наголосив, що спорт повинен існувати поза політикою.

Нагадаємо, Петраков очолював збірну України від серпня 2021 до січня 2023 року. До головної команди “синьо-жовтих” він протягом 11 років тренував юнацькі збірні нашої країни. Зокрема, 2019 року став чемпіоном світу зі збірною України U-20.

Читайте також:

Україна – Чехія: онлайн-трансляція матчу Ліги націй

Збірна України оголосила заявку на матч проти Чехії у Лізі націй

Україна – Чехія: де дивитися і ставки букмекерів на матч Ліги націй

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *