Магучіх номінували на звання найкращої легкоатлетки 2024 року у світі: хто конкурентки українки


Магучіх номінували на звання найкращої легкоатлетки 2024 року у світі: хто конкурентки українки

Ярослава Магучіх / Фото: Associated Press

Ярослава третій рік поспіль претендує на престижну нагороду від World Athletics.

Всесвітня керівна організація в легкій атлетиці World Athletics номінувала олімпійську чемпіонку зі стрибків у висоту Ярославу Магучіх на звання найкращої легкоатлетки світу 2024 року.

Як повідомляється на офіційному сайті World Athletics, 23-річна українка потрапила до п’ятірки претенденток на престижну нагороду.

Конкурентками Магучіх стануть інші чемпіонки Олімпіади-2024: американка Валарі Оллман (метання диска), американка Тара Девіс-Вудгол (стрибки у довжину), австралійка Ніна Кеннеді (стрибки з жердиною) та бельгійка Нафіссату Тіам (семиборство).

Голосування триватиме до 20 жовтня. Трійка фіналісток у номінації визначиться 4 листопада.

Щоб проголосувати потрібно вподобати публікацію з номінанткою у соцмережах Facebook та Instagram або зробити ретвіт на платформі X.

        Переглянути цей допис в Instagram                      

Допис, поширений World Athletics (@worldathletics)

Зазначимо, що Ярослава третій рік поспіль була номінована на премію World Athletics, однак виграти цей приз їй поки що не вдавалося.

Магучіх цього сезону завоювала “золото” на Олімпіаді-2024 в Парижі, виборола “золото” чемпіонату Європи та “срібло” чемпіонату світу в приміщенні, а також стала чемпіонкою Діамантової ліги, вигравши всі етапи, в яких брала участь.

На початку липня цього року Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. На етапі Діамантової ліги в Парижі українка першою в історії взяла висоту 2,10 метра. Ярослава перевершила досягнення болгарки Стефки Костадінової, яка 1987 року на чемпіонаті світу в Римі стрибнула на 2,09 метра.

Раніше повідомлялося, що Магучіх увійшла до трійки фіналісток у номінації на звання найкращої легкоатлетки Європи 2024 року.

Читайте також:

Магучіх зізналася, на скількох ще Олімпіадах планує виступити та який рекорд хоче побити

“Крок до перемоги”: олімпійська чемпіонка Магучіх задонатила ще мільйон гривень для ЗСУ

Чемпіонка з добрим серцем: Ярослава Магучіх пожертвувала мільйон гривень зоозахисникам

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *