У Держдепі висміяли скарги Кремля на погрози з боку Заходу

У Держдепі висміяли скарги Кремля на погрози з боку Заходу

Держдеп запевнив Україну в підтримці / фото Flickr/tom.arthur

США підтримуватимуть Україну “всіма можливими способами” в її прагненні визначати своє майбутнє.

Про це заявив представник Держдепартаменту Метью Міллер. “Ми вважаємо, що Україна має бути в авангарді будь-якої дипломатії, спрямованої на припинення війни, тому що саме ця країна є жертвою агресії. Це їхня територія окупована, їхніх людей вбивають у війні, яку вони не розпочинали, але від якої вони страждають уже фактично 10 років”, – заявив дипломат.

Представник Держдепу назвав “неправомірною точкою зору” висловлювання Лаврова про те, що політичне і дипломатичне врегулювання війни в Україні “повинно супроводжуватися конкретними кроками зі зняття загроз Російській Федерації, які походять із західного, євро-атлантичного напрямку”.

Відео дня

Він зазначив, що Росії ніхто не погрожував, “ні до вторгнення в Україну 2014 року, ні до повномасштабного вторгнення 2022 року”. Він висловив думку, що РФ “бачить загрозу в тому, що на її кордонах функціонує демократія”.

“Військової загрози не було. Ніхто не погрожував захопити російську територію, тому ми відкидаємо таку точку зору і продовжуватимемо працювати з нашими українськими партнерами над остаточним завершенням цього конфлікту справедливим миром – не просто миром, а справедливим і міцним миром”, – запевнив представник Держдепу.

Міллер висловив сподівання, що Китай як стратегічний партнер росіян зможе зіграти “більш продуктивну роль” у припиненні війни.

“Це має бути роль, яка визнає, хто є агресором, а хто – жертвою. Коли ми напряму спілкувалися з китайським урядом, ішлося не просто про досягнення миру заради миру, а про досягнення миру, який був би справедливим і міцним”, – констатував дипломат.

США та Україна

У Держдепартаменті обговорюють із Києвом можливість зняття обмежень на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території РФ, повідомив нещодавно заступник помічника Держсекретаря США Кріс Сміт.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *