Вплив Саміту миру буде обмеженим без підтримки союзників РФ — Reuters

Без підтримки з боку головних союзників Москви вплив Саміту буде обмеженим. Фото: ukrinform

Саміт миру, який стартує сьогодні, 15 червня, покликаний чинити тиск на Росію задля припинення війни. Проте відсутність союзників Москви, таких як Китай, зменшить потенційний вплив саміту.

Про це повідомляє видання Reuters. Журналісти зазначають, що переговори на Саміті будуть зосереджені на ширших проблемах, викликаних війною, таких як продовольча і ядерна безпека та свобода судноплавства.

«В проєкті підсумкової декларації Росія буде визнана агресором у конфлікті. Європейські чиновники в приватних розмовах визнають, що без підтримки з боку головних союзників Москви вплив саміту буде обмеженим», — коментує видання з посиланням на джерела.

Також пишуть, що директор Міжнародної кризової групи при ООН Річард Гоуен заявив, що Саміт ризикує показати межі української дипломатії, або ж це шанс для України нагадати світові, що вона захищає принципи Статуту ООН.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters повідомило, що Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру. Згодом Міністерство закордонних справ Китаю підтвердило, що представникам їхньої країни «важко бути присутніми» на Саміті.

slovoidilo.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *