В Росії повертають смертну кару

Олександр Бастрикін закликає до повернення смертної кари в РФ, посилаючись на радянські практики.
Олександр Бастрикін закликає до повернення смертної кари в РФ, посилаючись на радянські практики. Фото: lexinform.com.ua

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін запропонував скасувати мораторій на смертну кару. Він заявив, що для цього достатньо лише указу російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомляє FBC з посиланням на заяву політика російському виданню «Інтерфакс».

За словами Бастрикіна, в окремих випадках у Росії варто застосовувати смертну кару. Зокрема, він згадав радянські часи, коли смертну кару могли призначити за вбивство декількох людей.

Потрібно розглянути можливість скасування мораторію на страту. У деяких випадках її потрібно застосовувати, і в цих випадках я прихильник смертної кари… Теракт у Крокус Сіті Холлі, 144 загиблих. Якщо за радянських часів за вбивство двох і трьох осіб могла бути призначена смертна кара, то ці обвинувачені отримають максимум довічне позбавлення волі,

розповів Бастрикін.

Він також розповів, що про повернення смертної кари говорив з юристами, і ті сказали, що для її повернення необхідно змінювати закони у Росії. Однак сам Бастрикін вважає, що для цього достатньо буде лише указу Путіна.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *