В ДБР підтвердили, що Дмитрук втік з України: йдуть обшуки

В ДБР підтвердили, що Дмитрук втік з України: йдуть обшуки

ДБР з’ясовує, як Дмитрук втік з України / ДБР

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним нардепом Артемом Дмитруком.

Як йдеться у повідомленні ДБР, працівники бюро під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора порушили кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону нардепом, якому сьогодні було повідомлено про підозру у нападах на громадян. Очевидно, йдеться про Артема Дмитрука, хоч й імені в ДБР не зазначають.

В Одесі вже працює слідчо-оперативна група ДБР, до якої залучені також працівники Центрального апарату Бюро.

Відео дня

“Тривають невідкладні слідчі дії щодо зʼясування, яким чином депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав. Вже відбулися обшуки у цивільних осіб та працівників державної прикордонної служби, які, ймовірно, сприяли депутату в незаконному перетину кордону. Наразі вирішується питання про повідомлення про підозри”, – йдеться у повідомленні.

Провадження порушене за статтею 332 КК України (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон).

Справа і втеча Дмитрука

Як повідомляв УНІАН, ввечері 25 серпня Офіс Генерального прокурора України повідомив, що народному депутату оголошено підозру за низкою статей Кримінального кодексу.

Зокрема, йому закидають напад у складі групи осіб на правоохоронця та військового, спробу викрадення вогнепальної зброї, заподіяння потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганство. Як стверджується, йдеться про два різні епізоди – напад на поліцейського в Одесі та напад на військового в Києві. Ймовірно, йдеться про Артема Дмитрука.

Сьогодні ЗМІ повідомили, що Артем Дмитрук, імовірно, виїхав із країни, побоюючись кримінального переслідування. Як пише “Главред” із посиланням на свої джерела, у суботу, 24 серпня, депутата помітили в Молдові.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *