США обіцяють Ізраїлю гарантії безпеки у разі війни з Ліваном

Американські чиновники запевнили Ізраїль у наданні необхідної допомоги, без розгортання військ США.
Американські чиновники запевнили Ізраїль у наданні необхідної допомоги, без розгортання військ США. Фото: ukrinform

США обіцяють Ізраїлю гарантії безпеки в разі розгортання повномасштабної війни з ліванською шиїтською організацією «Хезболла». Про це повідомляє FBC з посиланням на CNN.

Згідно з інформацією видання, відповідні заяви пролунали під час візиту ізраїльської делегації до Вашингтона на тлі зростання кількості транскордонних атак між Ізраїлем і підтримуваним Іраном ліванським угрупованням «Хезболла» останніми тижнями.

Цього тижня у Вашингтоні міністр стратегічних справ Ізраїлю Рон Дермер і радник з питань національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі взяли участь у низці зустрічей з представниками адміністрації Джо Байдена. Вони також провели розмови з радником з питань національної безпеки Джейком Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном і координатором Білого дому у справах Близького Сходу Бретом Макгерком.

За даними CNN, під час зустрічей обговорювали питання провокацій «Хезболли». Американські чиновники чітко дали зрозуміти, що адміністрація Байдена запропонує Ізраїлю необхідну допомогу у сфері безпеки, однак не будуть розгортати американські війська. Як відомо, ізраїльське військове командування затвердило план щодо наступу на сусідній Ліван, пригрозивши знищенням терористів «Хезболли».

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *