Site icon Новини

США обіцяють Ізраїлю гарантії безпеки у разі війни з Ліваном

Американські чиновники запевнили Ізраїль у наданні необхідної допомоги, без розгортання військ США.
Американські чиновники запевнили Ізраїль у наданні необхідної допомоги, без розгортання військ США. Фото: ukrinform

США обіцяють Ізраїлю гарантії безпеки в разі розгортання повномасштабної війни з ліванською шиїтською організацією «Хезболла». Про це повідомляє FBC з посиланням на CNN.

Згідно з інформацією видання, відповідні заяви пролунали під час візиту ізраїльської делегації до Вашингтона на тлі зростання кількості транскордонних атак між Ізраїлем і підтримуваним Іраном ліванським угрупованням «Хезболла» останніми тижнями.

Цього тижня у Вашингтоні міністр стратегічних справ Ізраїлю Рон Дермер і радник з питань національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі взяли участь у низці зустрічей з представниками адміністрації Джо Байдена. Вони також провели розмови з радником з питань національної безпеки Джейком Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном і координатором Білого дому у справах Близького Сходу Бретом Макгерком.

За даними CNN, під час зустрічей обговорювали питання провокацій «Хезболли». Американські чиновники чітко дали зрозуміти, що адміністрація Байдена запропонує Ізраїлю необхідну допомогу у сфері безпеки, однак не будуть розгортати американські війська. Як відомо, ізраїльське військове командування затвердило план щодо наступу на сусідній Ліван, пригрозивши знищенням терористів «Хезболли».

Exit mobile version