Пономарьова заочно засудили до 10 років: нова кримінальна справа проти екс-депутата Держдуми РФ

Пономарьова заочно засудили до 10 років: нова кримінальна справа проти екс-депутата Держдуми РФ

Пономарьова заочно засудили до 10 років: нова кримінальна справа проти екс-депутата Держдуми РФ / фото —УНІАН

Колишнього депутата Держдуми РФ, мандати до якої нещодавно отримали учасники війни в Україні, Іллю Пономарьова, який зараз проживає в Україні, засудили заочно до 10 років в’язниці в Росії за звинуваченням у розповсюдженні “фейків” про російську армію та виправданні тероризму. 

Пономарьова звинуватили у тому, що він своїх виступах і трансляціях публічно озвучував неправдиву інформацію про російські військові дії в Україні, а також закликав до терористичних актів.

Переслідування екс-депутата пов’язане з двома трансляціями “Форуму вільної Росії”, який визнаний небажаним у Росії, а також з його інтерв’ю для видання “Настоящее время” під заголовком “Путін буде вбитий”, опублікованим у березні 2022 року. Крім того, російська прокуратура звинуватила його у виправданні тероризму за його коментарі, що підтримували підпали військових комісаріатів і автомобілів із символікою Z, які використовуються російською армією.

Відео дня

Як раніше писав УНІАН, цього літа на будинок у Києві, де депутат проживав із дружиною, була здійснена атака дронів. Дрони були зафіксовані в радіусі 100 метрів від будинку. Усі їх вдалося збити силам ППО.

“Але зараз ми розуміємо, що вони прямували до будинку”, — сказав Пономарьов. За його словами, це стало зрозуміло, коли після відбою повітряної тривоги, коли ППО не працювала, дрон долетів до будинку. 

Що відомо про Іллю Пономарьова

Російський опозиційний діяч і колишній член фракції партії “Справедлива Росія” в Держдумі РФ переїхав в Україну незабаром після анексії Криму Росією. У 2019 він отримав українське громадянство. У Росії проти Пономарьова заведено кілька кримінальних справ.

Відомо, що політик став єдиним, хто проголосував проти анексії Криму.

Також, у недавньому інтерв’ю Пономарьов зазначив, що осійська опозиція готова увійти до цивільних адміністрацій на контрольованих Україною територіях Курської області, якщо Київ дасть на це дозвіл.

www.unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *