Світовий банк призначив нового керівника програм для України та Молдови

Боб Сом очолюватиме співпрацю Банку з урядами, зацікавленими сторонами та партнерами в цих країнах.

Світовий банк призначив нового керівника програм для України та Молдови

Світовий банк призначив Боба Сома Регіональним директором у справах країн Східної Європи, який базуватиметься в Києві та здійснюватиме керівництво програмами Банку в Україні та Молдові, починаючи з 1 липня. 

Про це повідомила пресслужба банку. 

Зазначається, що Сом очолюватиме співпрацю Банку з урядами, зацікавленими сторонами та партнерами в цих країнах. Він здійснюватиме нагляд за реалізацією та впровадженням портфельних та інформаційних продуктів, а також тісно співпрацюватиме з IFC та MIGA з метою зміцнення співпраці Світового банку з приватним сектором.

“Я з нетерпінням чекаю на свою нову роль у підтримці України в цей надзвичайно важкий час через вторгнення Росії… Я також з нетерпінням чекаю на співпрацю з усіма нашими партнерами з метою підтримки відновлення України та зміцнення основ її майбутнього розвитку”, – сказав він.

Боб Сом –  громадянин США, почав працювати у Світовому банку в 1998 році. До того, як обійняти свою нинішню посаду, пан Сом був Директором з фінансового управління та Директором з операційної політики Світового банку у Вашингтоні, округ Колумбія. Він забезпечував стратегічне керівництво та очолював команди, які надавали підтримку країнам Африки, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу у придбанні вакцин у рамках реалізації портфеля проектів з протидії COVID-19 на суму 13 мільярдів доларів США. Крім того, він керував оперативною взаємодією з агентствами ООН, які за останні шість років надали фінансування на суму понад 10 мільярдів доларів США.

Сом отримав ступінь магістра міжнародного управління у Школі глобального менеджменту Thunderbird у Фініксі, штат Арізона, та ступінь бакалавра з бізнес адміністрування з додатковим фахом з політології у Дейтонському університеті.

Сом змінив Арупа Банерджі, який обіймав посаду Регіонального директора у справах країн Східної Європи з липня 2020 року. 

  • Від лютого 2022 до березня 2024 Світовий банк зібрав для України понад 41 млрд доларів США фінансової підтримки. З них майже 38 млрд доларів (станом на червень) держава вже отримала. Кошти надають за різними програмами, зокрема для відбудови від наслідків бойових дій.

 

lb.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *