Українці на карантині стали їсти більше круп

У травні 2020 року в Україні значно збільшився обсяг виробництва круп. З початку сезону зростання склало 11,9 відсотка. Зокрема, виробництво рису, кукурудзи, ячменю, жита зросла на 43,4 відсотка.

За словами аналітиків, в країні зберігається зниження виробництва на наступні види продуктів: борошно – мінус 24,5 відсотка, хліб – 15,6 відсотка.

Також в травні скоротилося виробництво макаронних виробів – 18,7 відсотка, рису напівобрушений, що обрушився або дробленого – на 68,5 відсотка, висівок – 13,7 відсотка, кормів – 4,8 відсотка.

Нагадаємо, що з початку сезону Україна поставила на експорт 471 тисячу тон висівок, що перевищує показник аналогічного періоду 2019 року на 10 відсотків. Однак це на 15 відсотків менше, ніж за весь 2017-2018 маркетинговий рік.

Також варто відзначити, що цього літа Україна може опинитися в продовольчій кризі через недоотримання врожаю в майже 1 мільйон тонн зернових. Така ситуація склалася через сильну посуху, яка довгий час спостерігалася на території України.

0
20
Материалы по теме: , ,