Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

ЗСУ знищили міст у Курській області, а Зеленський призначив уповноваженого щодо санкцій: новини за 16 серпня


ЗСУ знищили міст у Курській області, а Зеленський призначив уповноваженого щодо санкцій: новини за 16 серпня

Колаж РБК-Україна Автор: Тетяна Степанова

Українські війська знищили міст через річку Сейм біля села Глушкове Курської області. Тим часом президент Володимир Зеленський призначив уповноваженого з питань санкційної політики.

РБК-Україна зібрало головні новини за 16 серпня.

ЗСУ знищили стратегічно важливий міст у Курській області

У п’ятницю, 16 серпня, російські Telegram-канали повідомили, що українські війська знищили міст через річку Сейм біля села Глушкове Курської області. Він є найважливішою артерією логістики у цьому районі.

Після декількох ударів обрушився один із прольотів мосту.

У результаті частина Глушківського району стала відрізана – це села Тьоткіно, Попово-Лежачі, Волфіно і ще близько 27 населених пунктів.

Пізніше у Повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення мосту у Курській області та показали відео роботи української авіації.

Зеленський призначив уповноваженого щодо санкцій

Вчора, 16 серпня, президент Володимир Зеленський призначив Владислава Власюка уповноваженим з питань санкційної політики.

Відомо, що Власюк з 2017 по 2019 рік очолював Директорат з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України, а з 2021 по 2022-й був радником у Міністерстві аграрної політики та продовольства за міністра.

З квітня 2022-го – був секретарем Міжнародної робочої групи з питань санкцій проти Росії. Зокрема очолював посади першого заступника керівника й першого секретаря міжвідомчої групи Task Force UA, яка працює над пошуком й вилученням активів осіб, причетних до вчинення збройної агресії РФ.

У липні 2023 року приєднався до наглядової ради “Сенс Банку”.

ЗСУ просунулись ще на 1-3 км у Курській області

Збройні сили Україні 16 серпня просунулись ще на відстань від 1 до 3 кілометрів у Курській області.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, війська наступального угруповування продовжують ведення боїв.

“Маємо просування на деяких напрямках на відстань від 1 до 3 кілометрів у бік противника. Вздовж всіє лінії фронту також продовжуються бої, в цілому ситуація контрольована”, – розповів він.

Провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх працівників

В Україні великі інтернет-провайдери та мобільні оператори зможуть забронювати всіх працівників. Вчора, 16 серпня, Кабінет міністрів підтримав зміни до постанови.

Ключові умови для бронювання працівників:

Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

“На своєму засіданні 16 серпня Кабінет міністрів України підтримав указ президента України про призначення Негоди В’ячеслава Андроновича головою Тернопільської обласної державної адміністрації”, – йдеться у повідомленні уряду.

Що відомо про В’ячеслава Негоду – у матеріалі РБК-Україна.

“Укренерго” допускає відключення світла з наступного тижня

Наступного тижня в Україні очікується спекотна погода. Через зростання споживання можливі відключення світла.

За прогнозом синоптиків, температура повітря може підвищитися до +28-30 градусів по всій території України. Тому диспетчерський центр “Укренерго” прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%.

Як зазначили в пресслужбі, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. Але додаткових обсягів потужності в системі немає.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version