ЗСУ попереджають про небезпеку крилатих ракет з моря

Російські ракетоносії в Чорному та Азовському морях готуються до можливого застосування, попереджають у ЗСУ. Фото: armyinform.com.ua

У Збройних Силах України попереджають про загрозу, що походить від російських ракетоносіїв у Чорному та Азовському морях. В ефірі телемарафону начальник пресцентру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив про перебування трьох носіїв крилатих ракет в Азовському морі й підводного човна «Варшав’янка» у Чорному морі.

«Це «Варшав’янка», вона теоретично може бути спорядженою, практично теж. Оскільки ви бачите, що вони обрали тактику застосування носіїв крилатих ракет лише підводних. І якщо в Чорному морі перебуває підводний човен проєкту «Варшав’янка», то скоріше за все, готується застосування», — зазначає Плетенчук.

Він також додав, що в Азовському морі РФ розмістила щонайменше шість кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет. Дмитро зазначає, що є ймовірність перебування цих кораблів з метою навчань.

У Азовському морі перебуває три носії крилатих ракет, а підводний човен Варшав’янка з’явився в Чорному морі, що свідчить про потенційну загрозу з боку РФ. Фото: radiosvoboda

«Там зараз перебувають три носії, три великі десантні кораблі. Там їм висаджуватися в масштабах великої операції немає де, на жаль, усе узбережжя Азовського моря окуповане Росією. Тому, найімовірніше, це тренування. Звісно, хочеться вірити, що вони вирішили покинути Азовський регіон. Однак, такі кораблі, як великі десантні, вони внутрішніми водами не можуть пройти», — додає він.

Війна в Україні: головні новини

Раніше Дмитро Плетенчук розповів про намагання Росії захистити Кримський міст за допомогою барж. Він зазначив, що Росія намагається звузити прохід до мосту в тих місцях, де очікують на український удар. Водночас в України вже є досвід боротьби з подібною системою захисту РФ.

На фронті наразі найбільш складним залишається Покровський напрямок, повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин. Там російські війська переважають Сили оборони за кількістю військ. Наприклад, на одному з відтинків, 47 ОМБр «Магура» вимушена стримувати відразу три бригади російських окупантів. А ситуація в Чорному та Азовському морях залишається напруженою, і Збройні Сили України продовжують уважно стежити за переміщенням російських військових сил.

unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *