Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Зеленський зробив гучну заяву про обов’язкову мобілізацію

Зеленський про мобілізацію – «Якщо хочемо зберегти державу, то треба її відстояти». Фото: armyinform.com.ua

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи зростання мобілізації в Україні та реакцію суспільства, заявив, що якщо українці хочуть зберегти державу, то треба її відстояти. Такий коментар пролунав під час підходу Зеленського до преси разом із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

«Що стосується мобілізації, я абсолютно тверезо на це дивлюсь, тому що мобілізація у нас триває через стан війни з першого дня. Я бачу, що це питання є в суспільстві, безумовно, не перший день війна, але якщо ми хочемо зберегти державу, то треба її відстояти», — прокоментував Зеленський.

Варто зазначити, що 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Документ зобов’язав військовозобов’язаних українців оновити свої дані протягом 60 днів.

За словами Зеленського, для європейських країн важливо, щоб проросійські й російські гасла не лунали і не набирали обертів у демократичній Європі. Президент зазначив, що сам факт проведення Конференції з відновлення України в Берліні уже є успіхом, адже Росія наразі намагається зірвати проведення саміту миру у Швейцарії. Країна-агресор планує зібрати країни і провести власний захід щодо війни в Україні.

rbc.ua

Exit mobile version