Зеленський провів Ставку: обговорили захист енергетики за допомогою Patriot і виробництво ракет


Зеленський провів Ставку: обговорили захист енергетики за допомогою Patriot і виробництво ракет

Фото: Володимир Зеленський, президент України (Getty Images) Автор: Іван Носальський

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 20 вересня, провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Однією з тем стало розміщення систем Patriot для захисту енергетики взимку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу української держави в Telegram.

За словами президента, на Ставці обговорювалися питання, які мають критичне значення для України.

Першим питанням став захист енергетики у зимовий період. Доповідали прем’єр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко.

Розглянули стан інженерного захисту об’єктів, календар завершення укріплень, розміщення РЕБ та ППО, у тому числі з урахуванням систем Patriot, на які ми очікуємо найближчим часом“, – розповів Зеленський.

Другим питанням стало виробництво ракет, дронів та засобів радіоелектронної боротьби в Україні. Доповідали віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр оборони Рустем Умєров та міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

“Рішення, які дозволять нашій промисловості максимально реалізувати свій потенціал: довгострокові контракти від держави та залучення іноземних інвестицій”, – уточнив президент.

Ще одним питанням, яке порушили на Ставці, стала ситуація на фронті. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про всі основні напрямки. Також доповідали начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов та голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко.

Що передувало

Нагадаємо, під час липневого ювілейного саміту НАТО, що відбувся у Вашингтоні, кілька країн пообіцяли передати Україні системи ППО Patriot.

Поки що відомо, що Україна отримала обіцяну батарею від Німеччини. Ще одну систему надала Румунія.

Варто зауважити, що, за словами президента Зеленського,загалом Україні потрібно 25 систем Patriot, щоб повністю закрити небо від російських ракет.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *