Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Зеленський: погрози Росії Франції – черговий аргумент на користь нашої сміливості


Зеленський: погрози Росії Франції - черговий аргумент на користь нашої сміливості

Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Сергій Пишкін

Російські погрози Франції щодо можливості відправки французьких інструкторів до України, є черговим аргументом на користь нашої сміливості.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського під час виступу перед Національними зборами Франції.

“Коли з Російської Федерації прозвучали прям погрози Франції, це стало лише ще одним аргументом на користь нашої сміливості, на користь того, що жодне зло у світі не мало наглості протиставляти себе Франції та проголошувати французів “військовими цілями”, – заявив президент.

Що передувало

Президент Франції Еммануель Макрон був першим західним лідером, який виступив з ініціативою щодо відправки військовослужбовців до України. Відповідна заявив викликала занепокоєння серед його колег, але були й ті, хто підтримав би цей крок.

Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський нещодавно розповів, що Париж може відправити військових інструкторів, які допоможуть з навчанням наших воїнів. Пізніше у Франції уточнили, що це питання наразі обговорюється й остаточного рішення поки що немає.

Коментуючи цю інформацію прессекретар посольства Росії у Франції Олександр Макогонов заявив, що інструктори, які навчатимуть Сили оборони України “вбивати росіян” стануть для терористів “законною ціллю”.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version