Українські захисники збили усі “Шахеди”, які РФ запускала для атаки цієї ночі


Українські захисники збили усі "Шахеди", які РФ запускала для атаки цієї ночі

Фото: мобільна вогнева група ЗСУ (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Володимир Костирін

Цієї ночі російські окупанти застосували для чергової атаки по Україні понад 20 ударних безпілотників типу “Шахед”. Силами та засобами ППО ЗСУ усі ворожі дрони-камікадзе були знищені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколу Олещука.

Уточнюється, що загалом у ніч на 22 травня 2024 року противник атакував територію України 24 ударними БпЛА типу “Shahed-131/136”, які запускав із районів Приморсько-Ахтарська та Курська (РФ), а також з території тимчасово окупованого Криму.

Деталі роботи ППО

Бойова робота із відбиття повітряної атаки відбувалася на території шести областей. Так, ворожі БПЛА знищувалися в межах:

  • Миколаївської,
  • Дніпропетровської,
  • Запорізької,
  • Донецької,
  • Сумської,
  • Одеської областей.

Олещук уточнив, що у цьому були задіяні мобільні вогневі групи Сил оборони України, підрозділи радіоелектронної боротьби, зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил.

В результаті протиповітряного бою Силам оборони України вдалося збити усі 24 “Шахеди”“, – розповів генерал.


Українські захисники збили усі "Шахеди", які РФ запускала для атаки цієї ночі

Зазначимо, в Сумській обласній військовій адміністрації вранці повідомили, що у небі над регіоном Сили протиповітряної оборони ЗСУ вночі ліквідували 7 ворожих БпЛА типу “Шахед”.

А у Військово-Морських силах ЗСУ розповіли, що в Миколаївській області силами та засобами підрозділів МВС були знищені 4 ударних БПЛА “Shahed” противника.


Українські захисники збили усі "Шахеди", які РФ запускала для атаки цієї ночі

Нічна атака “Шахедів”

Нагадаємо, ввечері 21 травня війська РФ запустили дрони-камікадзе типу “Шахед” по території України, в кількох областях була оголошена повітряна тривога.

Близько опівночі в мережі писали, що БПЛА противника прямували у бік Конотопа та Шостки Сумської області, де пролунали вибухи. Крім того, стало відомо про вибух в Полтавському районі під час повітряної тривоги.

Пізніше в Сумській ОВА розповіли, що росіяни вдарили “Шахедами” по енергетичних об’єктах Конотопа та Шостки Сумської області. Внаслідок атаки у населених пунктах було знеструмлення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *