Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Україна під час обміну повернула з російського полону 34 бійців “Азову”, – Денис Прокопенко


Україна під час обміну повернула з російського полону 34 бійців "Азову", - Денис Прокопенко

Фото: бійці “Азову”, які повернулись під час обміну (t.me/azov_media/6164) Автор: Едуард Ткач

В ніч на 19 жовтня офіційно стало відомо, що Україна повернула з російського полону 95 українських захисників. Серед них під час обміну додому повернулися 34 азовці.

Про це заявив командир бригади “Азов” Денис Прокопенко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його пост у Facebook.

“У часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12-ої бригади “Азов” сил та піднімають бойовий дух. До України з російського полону повернулись ще 34 військовослужбовців “Азову””, – йдеться у повідомленні.

Прокопенко (він же “Редіс”) уточнив, що ці воїни 86 днів обороняли Маріуполь, за наказом вийшли з території “Азовсталі” та провели у російському полоні два з половиною роки. Також він наголосив, що завдяки бійцям Маріупольського гарнізону, Україна витримала перший удар навесні 2022 року.

“Я вітаю вас на рідній землі та дякую вам за вашу стійкість та вірність Батьківщині. Особовий склад бригади з нетерпінням чекав на кожного з вас та робив все можливе, аби поповнити обмінний фонд полоненими росіянами. Дякую Президенту України, а також представникам МВС, СБУ, ГУР і “Асоціації родин захисників Азовсталі” за ґрунтовну роботу над поверненням полонених азовців додому”, – написав Прокопенко.

Він також розповів, що обміни, в яких присутні азовці, потроху стають систематичними. Водночас у російських тюрьмах досі залишаються близько 900 бійців “Азову”, і “наше спільне завдання – повернути кожного”.

Нагадаємо, що в ніч на 19 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що наша країна повернула з російського полону 95 захисників. Зокрема, серед них воїни Збройних сил України, Національної гвардії, Територіальної оборони, прикордонники та поліцейські.

Зеленський уточнив, що бійці, які повернулися, захищали Маріуполь та “Азовсталь”, а також Донецьку, Луганську, Харківську, Київську, Чернігівську та Херсонську області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version