Україна отримала від Люксембургу та Данії мережеве обладнання на 2 млн євро


Україна отримала від Люксембургу та Данії мережеве обладнання на 2 млн євро

Фото: Україна отримала від Люксембургу та Данії мережеве обладнання (t.me/ministry_of_defense_ua) Автор: Валерія Поліщук

Люксембург та Данія передали Україні мережеве обладнання на 2 млн євро. Пожертва була зроблена в рамках IT-коаліції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на прес-службу Міністерства оборони України.

У рамках IT-коаліції Україні надано мережеве обладнання та ліцензії на суму понад 2 мільйони євро. Ця допомога допоможе покращити роботу центрів обробки даних та кіберзахисту Міністерства оборони та Збройних сил України.

“Фахівці з кіберзахисту Міноборони та ЗСУ захищають інформаційно-комунікаційні системи та мережі від кібератак. Нова партія обладнання дозволить покращити захист наших мереж та сприятиме впровадженню низки інформаційних систем – це один з наших пріоритетів”, – заявила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко.

При цьому вона додала, що Міноборони продовжує працювати для технологічної переваги над російськими загарбниками.

IT-коаліція

IT-коаліція – це спеціальна група країн-донорів, створена в рамках Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн”). Її головна мета – підтримка Сил оборони України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

У вересні минулого року Естонія, Люксембург та Україна започаткували IT-коаліцію, яка підтримуватиме українських військових. До неї можуть долучитися будь-які країни, які готові надати допомогу Україні в цій сфері.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *