Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Україна може утримувати територію в Курській області ще кілька місяців, – Bloomberg


Україна може утримувати територію в Курській області ще кілька місяців, - Bloomberg

Ілюстративне фото (РБК-Україна, Віталій Носач) Автор: Вадим Ребрина

За оцінками американських високопосадовців, Україна зможе утримувати територію, на яку претендують її війська в Курській області Росії, принаймні протягом кількох місяців, якщо не довше.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За словами офіційних осіб, Україна досі не зіткнулася з серйозними проблемами щодо постачання вантажів у район Курська, оскільки російські війська зробили лише обмежені контратаки і натомість зосередилися на наступі на сході України.

За словами чиновників, ЗСУ тепер завдяки зусиллям союзників також мають більш стабільні постачання артилерійських боєприпасів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може використовувати цю територію як розмінну монету на переговорах, хоча неясно, коли саме можуть відбутися переговори з Москвою, оскільки російський диктатор Володимир Путін не виявив серйозної готовності до цього.

За даними Bloomberg, союзники України зазначають, що Зеленський, можливо, готується зайняти гнучкішу позицію, вивчаючи способи припинення війни.

За словами високопосадовців США, Україна намагається вирішити, як краще захистити себе протягом зими, а також починає планувати дії на наступний рік, у тому числі за рахунок додаткових бригад.

Останнім часом у Курській області РФ не фіксуються будь-які серйозні просування будь-якої зі сторін.

Україна сподівається до кінця поточного року провести друге засідання Саміту миру. Також хоче, щоб до зустрічі було залучено Росію, але не йдеться про двосторонній діалог.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version