У Зеленського звернулись до Заходу: потрібна сила, щоб уникнути великої війни


У Зеленського звернулись до Заходу: потрібна сила, щоб уникнути великої війни

Фото: керівник Офісу президента України Андрій Єрмак (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Каріна Левицька

Новостворений воєнний альянс Росії та КНДР намагається “промацати” реакцію Західного світу на провокації. Для того, щоб уникнути війни – потрібна сила.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

“Війна Росії в Європі проти України та залучення армії КНДР, підтримка Іраном війни на Близькому Сході, нагнітання КНДР на Корейському півострові. Бажання нового воєнного альянсу автократій розбалансувати демократичні сфери впливу наразі є репетицією і можливим промацуванням реакції Західного світу”, – зауважив Єрмак.

Він пояснив, що якщо дані провокації не отримають жорстку відповідь, то країни-агресори почнуть готуватися до подальшого нав‘язування свого впливу у Європі, що буде неможливо здійснити без війни.

“Є над чим подумати всім. “Замирення” Росії й автократій не працює. Потрібна сила, щоб уникнути великої війни”, – підсумував він.

Зауважимо, що наразі у світі відбувається кілька конфліктів різної інтенсивності та характеру. Найбільш значущими з них, на сьогодні є війна Росії проти України, конфлікт в Ізраїлі. Також не менш напруженою ситуація є навколо Тайваню, а також помітне загострення відносин між Північною та Південною Кореями.

Зокрема наразі з’явилась інформація, що Росія планує залучити північнокорейських солдатів для війни проти України. За попередніми даними, деякі військові Північної Кореї вже перебувають в Росії на навчаннях. РБК-Україна писало, що SPRAVDI навіть показало відеодоказ, що солдати КНДР вже перебувають в Росії.

Водночас сьогодні під час пресконференції в Києві міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро заявив, що якщо Російська Федерація дійсно залучить північнокорейських солдатів до війни в Україні, то це може перекинути конфлікт і на територію Азії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *