Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

У Харківській області вкрали обладнання для ремонту енергетики на понад 17 млн гривень


У Харківській області вкрали обладнання для ремонту енергетики на понад 17 млн гривень

Фото: у Харківській області вкрали енергообладнання на понад 17 млн гривень (Getty Images) Автор: Наталія Юрченко

У Харківській області вкрали енергообладнання на суму у 17,5 млн гривень. Це сповільнює роботи з відновлення електрики після ворожих обстрілів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на “Харківобленерго”.

Як зазначається, у Харківській області постала проблема крадіжок елементів енергосистеми – дротів, трансформаторів та трансформаторного масла, елементів підстанцій.

З початку 2024 року зафіксовано 47 випадків крадіжок. Дії зловмисників задали збитків на 17,5 млн гривень.

“Саме стільки коштів потребує відновлення мереж, а саме: прокласти 73 кілометри дротів на лініях електропередачі, на яких проводи в умовах війни просто вкрали; придбати 3,7 тони трансформаторного масла, що поцупили злодії”, – йдеться у повідомленні.

У “Харківобленерго” повідомили, що крадуть навіть опори та елементи трансформаторних підстанцій. Зафіксовано крадіжку частини обладнання ПС-110/6 – збитки склали 8,2 млн гривень.

Правоохоронці розслідують крадіжки енергообладнання. У 43 випадках встановлюють причетних осіб, щодо чотирьох справ поліція знайшла винних.

Ситуація з енергетикою

Варто зазначити, що російські війська продовжують обстріли енергетичних об’єктів в Україні. Остання масштабна атака відбулася 26 серпня. Тоді були атаковані об’єкти у 15 регіонах України.

Тим часом в Україні триває найбільша ремонтна кампанія за всю історію. Як повідомило Міненерго, на всіх енергоблоках українських АЕС завершили ремонти. Всі 9 енергоблоків, підконтрольні Україні, підготовлені до роботи в зимовий період.

В уряді попереджають українців, що майбутня зима може бути нелегкою. Детальніше про те, чи зможе Україна пройти зиму без відключень світла – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version