Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

У Харківській області розширили зону обов’язкової евакуації


У Харківській області розширили зону обов'язкової евакуації

Ілюстративне фото: у Харківській області обов’язкову евакуацію оголосили у двох селах (kharkivoda.gov.ua) Автор: Іван Носальський

У Харківській області обов’язкову евакуацію оголосили ще у двох населених пунктах. Мова про села Ізюмське та Богуславка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Харківської обласної військової адміністрації.

“Відповідне розпорядження “Про проведення обов’язкової евакуації населення в окремих населених пунктах Борівської селищної територіальної громади Ізюмського району” підписали 7 жовтня 2024 року”, – уточнили в ОВА.

Фото: Ізюмське та Богуславка на карті (натисніть, щоб збільшити)

За словами начальника Борівської селищної військової адміністрації Олександра Тертишного, евакуацію оголосили з огляду на постійні обстріли та ситуацію на території громади.

“Старости округів, на території яких знаходяться зазначені населені пункти, зобов’язані провести роз’яснювальну роботу щодо загрози життю місцевих жителів. Водночас служба у справах дітей Борівщини проводить постійний моніторинг ситуації із сім’ями з дітьми на території громади”, – додав він.

В ОВА наголосили, що всіх людей, яких евакуюють, забезпечать тимчасовим житлом, гумадопомогою, фіндопомогою, а також первинною медичною та психологічною допомогою. При цьому кожному допоможуть у оформленні документів.

Що передувало

Нагадаємо, 12 вересня влада Харківської області оголосила примусову евакуацію сімей з дітьми з 10 населених пунктів Куп’янської громади, шести населених пунктів Курилівської громади та 13 населених пунктів Кондрашівської громади.

Загалом планувалося евакуювати 269 дітей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version