Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Ворог наростив зусилля на Лиманському напрямку, ЗСУ зірвали плани РФ біля Часового Яру


Ворог наростив зусилля на Лиманському напрямку, ЗСУ зірвали плани РФ біля Часового Яру

Фото: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Володимир Костирін

На фронті від початку доби 7 липня відбулося 117 бойових зіткнень. В Силах оборони України зазначають, що напружена ситуація залишається на Покровському напрямку, а також ворог активізувався на Лиманському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Генерального штабу Збройних сил України.

У військовому командуванні представили звіт щодо оперативної обстановки на різних напрямках станом на 22.00 7 липня.

Російські обстріли

Російські окупанти протягом доби завдали по території України 1 ракетний удар, застосувавши 2 ракети, та 68 авіаційних ударів, задіявши 90 КАБів.

Крім цього, загарбники використали для ураження 362 дрони-камікадзе та здійснили понад 2700 обстрілів по позиціях Сил оборони України та населених пунктах.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку противник 3 рази проводив штурми неподалік населених пунктів Липці, Стариця та Вовчанськ. Українські воїни зупинили всі штурмові дії агресора.

На Куп’янському напрямку ворог 10 разів атакував позиції ЗСУ у районах Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Стельмахівки. 6 атак противника було успішно відбито, ще 4 бої продовжуються.

Протягом доби ворог наростив зусилля на Лиманському напрямку. Окупанти атакували там 14 разів неподалік Невського, Греківки, Макіївки та Тернів. Силами оборони України було відбито 12 атак, ще 2 – тривають. У Генштабі додали, що ворожі втрати наразі уточнюються.

На Сіверському напрямку загарбники 2 рази намагалися просунутися в районі Верхньокам’янського. Всі зусилля потіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій зазнали невдачі.

На Краматорському напрямку відбулося 4 безуспішних атаки противника. Українські захисники впевнено зірвали плани росіян неподалік Калинівки, Григорівки та Часового Яру, йдеться у звіті Генштабу.

На Покровському напрямку фіксувалася найбільша активність з боку російських окупантів. Від початку цієї доби ворог 45 разів намагалися вклинитися в оборону ЗСУ поблизу населених пунктів Нью-Йорк, Прогрес, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Лозуватське, Новоселівка Перша та Яснобродівка. Зазначається, що 10 боєзіткнень досі тривають.

“Противник зазнає значних втрат – сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 273 окупанта, 91 з них – безповоротно, знищено одну БМП-1, літак Су-25, два ворожих автомобіля. Крім цього, пошкоджено ще дві гаубиці, один танк і одну БМП-2”, – розповіли в Генштабі.

На Курахівському напрямку ворог 17 разів безуспішно атакував позиції ЗСУ поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки.

У Генштабі повідомили, що противник зазнав невдачі на Времівському напрямку. Так ворог здійснив 8 безуспішних наступальних дій неподалік Водяного, Костянтинівки та Макарівки.

На Оріхівському та Придніпровському напрямку всі зусилля загарбницьких військ потіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій також зазнали невдачі.

Нагадаємо, раніше в оперативно-стратегічному угрупованні військ “Хортиця” повідомили про те, що 7 липня на території Донецької області українські воїни-зенітники збили російський літак Су-25.

Також перед тим глава МВС Ігор Клименко заявив, що у Харківській області будуть посилені заходи проти російських ДРГ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version