Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Виманюють дані щодо полонених. Коордштаб попередив українців про шахрайські дії РФ


Виманюють дані щодо полонених. Коордштаб попередив українців про шахрайські дії РФ

Ілюстративне зображення (freepik.com) Автор: Сергій Пишкін

Російські розвідувальні служби створили так звані “громадські організації”, які намагаються виманити інформацію про полонених з метою подальшої маніпуляції та тиску.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення керівника секретаріату Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдана Охріменка.

“Російські розвідслужби створили так звані “громадські організації”, які розповсюджують в інтернеті інформацію про військовополонених та стверджують, що можуть отримати доступ до місць утримання. Таким чином вони хочуть отримати важливу інформацію для подальшого маніпулювання та тиску на сім’ї полонених”, – заявив Охріменко.

В Коордштабі додали, що спецслужби ворога цікавлять:

Охріменко наголосив на важливості не передавати невідомим особам та організаціям персональні дані та будь-яку інформацію щодо рідних, які наразі перебувають у неволі, або вважаються зниклими безвісти.

Обмін полоненими

Останнім обмін полоненими між Україною та Росією відбувся 17 липня. Тоді ж додому вдалось повернути 95 українських воїнів – бійців Збройних сил України (ЗСУ), Національної гвардії та прикордонників.

У липні уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець також розповідав про підготовку масштабного обміну з Росією, під час якого повернуть жінок-військовополонених.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version