Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Великий ризик. Politico дізналося, чому США збивають ракети в Ізраїлі, а в Україні – ні


Великий ризик. Politico дізналося, чому США збивають ракети в Ізраїлі, а в Україні - ні

Фото: Politico дізналося головну причину, чому США не хочуть збивати ракети над Україною (defence-ua com) Автор: Наталія Юрченко

США можуть збивати іранські ракети над Ізраїлем, але не хочуть знищувати російські над Україною. Головна причина цього те, що Росія озброєна ядерною зброєю, а Іран – ні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Старший помічник Сенату США, який працює з питаннями України, заявив про набагато більший ризик, якщо США будуть збивати ракети над Україною, як над Ізраїлем.

“Жорстка відповідь, яку українцям, можливо, не сподобається чути, але, на жаль, правдива, полягає в тому, що ми можемо ризикнути збити іранські ракети над Ізраїлем, не спровокувавши пряму війну з Тегераном, яка може призвести до ядерної війни”, – сказав він.

Двоє чиновників адміністрації президента США Джо Байдена на умовах анонімності висловили те саме.

Як зазначає Politico, відправка американських військ для збивання російських ракет над Україною може спровокувати пряме військове зіткнення між двома великими ядерними державами світу на тлі найбільшої війни в Європі з часів Другої світової війни – з “потенційно апокаліптичними наслідками”. Тоді як на Близькому Сході США можуть збивати ракети над Ізраїлем, не спровокувавши війну з ядерним противником.

Що цьому передувало

Нагадаємо, у жовтня Іран масовано атакував Ізраїль, випустивши майже 200 балістичних ракет. Відбувати атаку Тегерану ізраїльській армії допомагали американські есмінці.

Нещодавно у Пентагоні заявили, що США розгорнули батарею протиповітряної оборони THAAD в Ізраїлі. За даними ЗМІ, США також передадуть Ізраїлю додаткові системи ППО.

Втім, у Пентагоні відкинули можливість збиття російських ракет над Україною. Вашингтон пояснив це тим, що війни в Ізраїлі та Україні є різними.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version