В Україну прийде “пекельна” спека. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень


В Україну прийде "пекельна" спека. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень

Фото: синоптики дали прогноз на робочий тиждень 8-12 липня в Україні (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Вже з наступного тижня в Україну прийде справжня спека, місцями очікується до +40 градусів! При цьому такі рекордні “плюси” будуть триматись досить довго.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прогноз синоптика Наталки Діденко, Укргідрометцентр.

“Надзвичайна спека очікується в Україні наступного тижня. У денні години максимум досягатиме +33….+39, місцями до +40 градусів!” – розповіла синоптик Наталка Діденко.

Нижчими, за її даними, будуть градуси лише в західних областях України.

Прогноз погоди на початок робочого тижня

У понеділок, 8 липня, дощі пройдуть у західній частині України – Волинська, Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська, Рівненська області, а також на сході – у Донецькій і Луганській областях. Дощі будуть супроводжувати грози.

Холодніше всього вночі на півночі, а також в Чернівецькій та Вінницькій областях – +15…+17 градусів. Найтепліше вночі буде на півдні – Одеська, Херсонська області та Крим +22…+24 градусів.

Вдень показники температури наблизяться до +37 градусів: в Криму, в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях. Холодніше всього вдень буде на Волині – +26….+28 градусів.

В Києві буде без опадів. Вдень +29…+31 градусів, вночі +15…+17 градусів.


В Україну прийде "пекельна" спека. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень

Погода в Україні 8 липня (meteo.gov.ua)

У вівторок, 9 липня, дощі пройдуть у частині регіонів України – Закарпаття, Прикарпаття, Львівська, Чернівецька, Тернопільська, Хмельницька, Волинська, Миколаївська, Херсонська, Запорозька області та Крим. Всюди опади пройдуть з грозами.

Вночі прохолодніше всього буде в Житомирській, Волинській та Рівненській областях – +16…+18 градусів. Вдень найспекотніше буде у Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській областях та в Криму – до +37 градусів. Найпрохолодніше буде у Львовській області та на Волині – +26…+28 градусів.

В Києві 9 липня без опадів, вдень до +32 градусів, вночі – до +20.


В Україну прийде "пекельна" спека. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень

Погода в Україні 9 липня (meteo.gov.ua)

В середу, 10 липня, в Україні опадів не буде. Температура буде схожею, до +37 градусів, що і у вівторок, 9 липня, причому “пекти” буде у тих самих регіонах, що і днем раніше. Прохолодніше вдень буде у Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській областях, +27….+29 градусів.

Вночі температура буде максимальною у Миколаївській області, до +26 градусів. Холодніше всього буде на Волині, у Рівненській та Житомирській областях – +16…+18.

У Києві знову без опадів, вдень до +32, вночі – до +20 градусів.


В Україну прийде "пекельна" спека. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень

Погода в Україні 10 липня (meteo.gov.ua)

“Епіцентр” спеки: кінець робочого тижня – до +40

У четвер, 11 липня, дощі “зачеплять” захід України – Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Волинська, Чернівецька області. Попри опади, вдень тут буде до +33 градусів.

Загалом четвер можна назвати “пекельним” днем, бо місцями очікується вдень до +35…+37 градусів. А саме: Чернівецька, Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області. А ось у Миколаївській та Херсонській області – до +40 градусів! Навіть у Криму буде до +34.

Найхолодніше буде на заході і в Чернігівській області – днем до +32 градусів. В Києві – без опадів, вдень до +34, вночі – до +22 градусів.


В Україну прийде "пекельна" спека. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень

Погода в Україні 11 липня (meteo.gov.ua)

У п’ятницю, 12 липня, Україну продовжить накривати спека, а дощів зовсім не очікується. Повсюдно буде дуже спекотно, максимально – у Миколаївській, Херсонській областях – до +39 градусів!

Холодніше всього вдень буде в низці регіонів на заході та у Чернігівській області, до +32 градусів. Нічні температури триматимуться на рівні +18…+21 градусів в залежності від регіону. Тепліше всього вночі буде на півдні, в Одеській області, до +26.

У Києві без опадів, вдень до +34 градусів, вночі – до +22 градусів.


В Україну прийде "пекельна" спека. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень

Погода в Україні 12 липня (meteo.gov.ua)

Як довго буде триматись спека?

За словами синоптика Наталки Діденко, спека ще затриматиметься і далі, після 15 липня.

Вплив спеки

Зазначимо, що синоптики попереджали про спеку ще на цьому тижні.

Вони били на сполох, рекомендуючи людям похилого віку в цей період бувати на сонці як можна менше і мксимально захищатися від опіків, потрапляючи під промені.

Хоча не варто і не панікувати, а слід врівноважено відноситись до будь-якої інформації про спеку, особливо це стосується фейків – про “все згорить” та “все пропало”.

Додамо, що спека погано впливає і на водойми. Детальніше про їх стан – в матеріалі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *