В Україні знову оголошена масштабна тривога через ракетну загрозу


В Україні знову оголошена масштабна тривога через ракетну загрозу

Фото: через загрозу ракетних ударів в Україні оголошена повітряна тривога (колаж РБК-Україна) Автор: Володимир Костирін

У Києві та багатьох областях України цієї ночі, 22 червня, знову оголошена повітряна тривога через загрозу ракетних ударів з боку російських окупантів. Пізніше сигнали тривоги залунали по всій країні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

“Увага! Активність ворожої тактичної авіації на східному напрямку! Загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей!”, – розповіли військові в оголошенні від 02:38.

Втім, пізніше сигнали тривоги залунали також у столиці, та в низці інших регіонів.

У Повітряних силах додали, що відповідна загроза фіксується також і для півночі та центру України. А ще пізніше – і для півдня.

“Увага! Швидкісна ціль на Запоріжжі курсом на схід в напрямку Покровського”, – розповіли військові в оголошенні о третій годині ночі.

Нічна повітряна атака

Нагадаємо, пізно ввечері 21 червня російські окупанти запустили по території України кілька груп дронів-камікадзе типу “Шахед”.

Пізніше стало відомо про зліт на території країни-агресора літака МіГ-31К, що може нести гіперзвукові ракети “Кинжал”. Крім того, був зафіксований зліт у Росії 4 бортів стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС з авіабази “Оленья”. Тоді повітряна тривога “охопила” всю територію країни, але згодом стало відомо про скасування загрози через МіГ-31К ворога, тож масштабна тривога була скасована, але не по всій країні.

Додамо, за даними командування Повітряних сил, ворожі “Шахеди” досі курсують над Україною, зокрема над західними областями.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *