В Україні з’явиться філія KNDS: у Мінстратегпромі пояснили важливість угоди


В Україні з'явиться філія KNDS: у Мінстратегпромі пояснили важливість угоди

Фото: міністр з питань стратегичних галузей промисловості Олександр Камишін (facebook com synegubov oleg) Автор: Наталія Гурковська

Угода, підписана з франко-німецькою збройовою групою KNDS 7 червня, є важливою для України. Причому, одразу з кількох причин.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram міністра з питань стратегичних галузей промисловості Олександра Камишіна.

“Підписана вчора угода між KNDS та одним з українських виробників – дуже важлива. Чому? Бо це перша в Україні ліцензія на виробництво снарядів 155 калібру”, – зазначив він.

За словами Камишіна, мова йде про повноцінну комерційну угоду щодо ліцензійного виробництва на території України.

“Маючи ліцензію український партнер зможе досить швидко підготувати майданчик та почати випуск продукції”, – пояснив міністр.

Другий контракт, підписаний 7 червня, за його даними стосується відкриття в Україні підрозділу з технічного обслуговування гармат Caesar.

“Частина запчастин будуть виготовлятися в Україні за допомогою 3D-друку металевих деталей. Окрім того, KNDS підписав лист про наміри щодо створення дочірньої компанії групи в Україні. І ми щиро вітаємо це рішення. Я переконаний, що для зброярів усього світу немає сьогодні кращого місця для розвитку, аніж Україна”, – констатував представник уряду.

Поява KNDS в Україні

7 червня франко-німецька група зброї KNDS офіційно оформила створення дочірньої компанії в Україні.

Зокрема, під час зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками оборонно-промислового комплексу Франції, була підписана угода щодо виробництва боєприпасів за ліцензією KNDS.

Нагадаємо, у березні Франція та Німеччина досягли угоди, яка дозволила компанії KNDS створити філію в Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *