В Україні скасували відключення світла сьогодні вдень: у чому причина


В Україні скасували відключення світла сьогодні вдень: у чому причина

Фото: світло будуть відключати ввечері (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Олександр Білоус

Диспетчерський центр “Укренерго” скасував обмеження споживання в усіх областях 21 травня 11:00 до 17:00. Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу “Укренерго”.

Як зазначили в прес-службі, сьогодні з 00:00 до 11:00 в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів діяли графіки погодинних відключень.

Водночас вдень промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно дефіцит в енергосистемі зменшився. Також українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі зараз приймає надлишки електроенергії з цієї країни.

“Увечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 17:00 до 24:00”, – йдеться в повідомленні.


В Україні скасували відключення світла сьогодні вдень: у чому причина

Графіки відключень

За даними “Укренерго”, графіки погодинних відключень можуть бути застосовані для зниження рівня споживання при перевищенні визначених лімітів обсягів для кожної області.

Диспетчерський центр “Укренерго” доводить ці ліміти напередодні до кожного обленерго. Якщо область споживає в межах доведеного ліміту, знеструмлення споживачів можуть не застосовуватись. Якщо ліміт перевищено – знеструмлення будуть відбуватись за опублікованим обленерго графіком.

Інформацію, коли саме можуть бути застосовані відключення, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Нагадаємо, після пошкоджень енергосистеми через російські удари в Україні не вистачає балансу, особливо в години максимального споживання. Тому застосовують обмеження для промисловості та населення.

За даними опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, якщо ситуація зі світлом в Україні буде погіршуватись, 54% респондентів планують використовувати індивідуальні накопичувачі електроенергії, ще 43% – альтернативні джерела енергії.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *