В Україні зросла кількість дитячих смертей і каліцтв 

ООН попереджає про зростання кількості смертей і каліцтв дітей у зонах бойових дій у 2024 році
ООН попереджає про зростання кількості смертей і каліцтв дітей у зонах бойових дій у 2024 році. Фото: visitukraine.today

ООН висловила занепокоєння через значне зростання випадків вбивств і каліцтв дітей, які проживають у зонах міжнародних воєнних конфліктів. За даними організації, лише за останній рік кількість таких випадків зросла на 35%, пише FBC.

Про це під час пресконференції, присвяченій Четвертому саміту перших леді та джентльменів, заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Станом на зараз, за даними ООН, відсоток насилля щодо дітей в умовах збройних конфліктів зріс на 21 пункт і становить найвищу позначку в історії світу. Тільки за останній рік кількість випадків вбивства, каліцтва дітей, які, на жаль, проживають на територіях, де відбуваються міжнародні конфлікти, зріс на 35%», — зазначив Лубінець.

Він поінформував, що під час підготовки до цієї пресконференції Офіс омбудсмена провів окрему зустріч з представниками ООН, на якій було повідомлено, що є висока імовірність того, що за результатами 2024 року ці показники знову зростуть. На жаль, тенденція до поширення збройних конфліктів продовжує зростати.

Лубінець заявив, що головним завданням українських ініціатив, у тому числі й Четвертого саміту перших леді та джентльменів, є знайти конкретні методи і механізми, щоб зупинити агресію щодо українських дітей, а також дітей на території всієї планети.

 «Я знаю, що це буде непроста історія, що будуть непрості дискусії. Але я точно знаю, що, як і всі три попередні саміти, так і четвертий буде мати конкретні результати — як для українських дітей, так і для дітей по всьому світу», — додав він.

Також Лубінець поінформував, що на цей саміт планують запросити представників країн, які мають досвід у захисті прав дітей у збройних конфліктах, зокрема щодо їхнього повернення після депортації, захисту від мілітаризації тощо.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *