В Чорному морі фіксують 7 носіїв “Калібрів” ворога, – ВМС


В Чорному морі фіксують 7 носіїв "Калібрів" ворога, - ВМС

Фото: РФ вивела у Чорне море кораблі-носії крилатих ракет “Калібр” (росЗМІ) Автор: Володимир Костирін

В акваторії Чорного моря сьогодні вранці, 8 жовтня, фіксують перебування 16 кораблів, які Росія вивела на бойове чергування. З них 7 суден є носіями крилатих ракет типу “Калібр”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Військово-морські сили Збройних сил України (ВМС ЗСУ).

Військові зазначили, що дане корабельне угруповання країни-агресора у разі завдання ракетної атаки здатне випустити загальним залпом до 48 “Калібрів”.

Між тим в Азовському морі російські кораблі наразі не спостерігаються.

Крім того, за даними українським ВМС, в Середземному морі зараз знаходяться 2 кораблі РФ, з яких 1 судно є носієм “Калібрів” загальним залпом до 4 крилатих ракет.


В Чорному морі фіксують 7 носіїв "Калібрів" ворога, - ВМС

Також у ВМС ЗСУ передали, що за добу в інтересах країни-агресора Росії прохід Керченською протокою до Азовського моря здійснили два судна, які рухались з протоки Босфор.

Як повідомлялося раніше, вчора вранці, 7 жовтня, в Чорному морі фіксували чотири російські носії “Калібрів” загальним залпом до 24 ракет.

Додамо, за словами експерта з авіації Анатолія Храпчинського в коментарі РБК-Україна, Росія може частіше використовувати для ударів по Україні ракети “Калібр”, ніж Х-101.

Також нагадаємо, в липні представник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що росармія будує уніфіковані пускові установки для “Калібрів” та “Оніксів”, оскільки Україна має високий відсоток збиття ворожих ракет.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *