В Австрії через дощі зруйновано дві дамби, деякі населені пункти затопило


В Австрії через дощі зруйновано дві дамби, деякі населені пункти затопило

Фото: затопило вулицю (Getty Images) Автор: Едуард Ткач

В Австрії сильні та тривалі дощі призвели до прориву двох дамб. Як наслідок, затопило низку населених пунктів.

Про це повідомляє РБК-Україна з писанням на ORF.

Зазначається, що найбільше від екстремальних погодних умов постраждала саме Нижня Австрія. Так, внаслідок сильних повеней, під водою опинилися цілі населені пункти. Наразі ситуація з погодою продовжує погіршуватися.

“За повідомленням аварійних служб, прорвало перші дамби, в тому числі в Гадерсдорфі та Поттенбрунні. Населення евакуйовується, допомога подекуди можлива лише з повітря”, – повідомляє видання.

До рятувальних робіт в Нижній Австрії залучено близько 10 тисяч співробітників аварійних служб. Вони рятують людей з дахів, відкачують воду з будинків, а також розчищають дороги від дерев, які впали.

Канцлер Австрії Карл Негаммер додав, що на допомогу рятувальникам задіяно понад 2000 військовослужбовців.

“Ситуація залишається серйозною, і ситуація – особливо в Нижній Австрії – надзвичайно складна. Тисячі пожежників та інших екстрених служб борються з повенями. Сили з ліквідації наслідків стихії працюють дуже злагоджено, в тому числі в усіх землях, а австрійські збройні сили вже задіяні у кількості 2400 військовослужбовців”, – повідомив він в соцмережі Х (колишній Twitter).

Крім того, ORF пише, що для допомоги задіяно армійські гелікоптери, які скидають мішки з піском для перекриття однієї з прорваних дамб.

Зазначається, що через повені затоплено близько 100 доріг, включаючи федеральні траси та два автобани поблизу Відня – Південний (A2) і Західний (A1). У східному регіоні спостерігаються перебої в роботі громадського транспорту, включно із залізницею. У Відні також частково не працюють дві гілки метро через підтоплення. Влада закликає мешканців уникати необов’язкових поїздок та прогулянок. У кількох школах дозволили учням не відвідувати заняття у понеділок.

За прогнозами синоптиків, сильні дощі на сході Австрії будуть щонайменше до вівторка.

Повінь у Польщі

Нагадаємо, що через повені також потерпає Польща. Учора, 15 вересня, стало відомо, що через сильні дощі на річці Моравка стався прорив дамби. Унаслідок цього затопило місто Строне-Шльонські.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *