Українцям виплатять грошову допомогу до Дня Незалежності: хто і скільки отримає

До Дня Незалежності України громадянам виплатять одноразову допомогу
До Дня Незалежності України громадянам виплатять одноразову допомогу. Фото: Уніан

До Дня Незалежності України деякі категорії громадян отримають одноразову грошову допомогу. Суми виплат варіюються від 450 до 3100 гривень, про що повідомляє FBC з посиланням на Пенсійний фонд України.

Так, учасники війни, колишні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів і підпільників отримають по 450 гривень.

Члени сімей загиблих ветеранів війни, дружини й чоловіки померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також дружини/чоловіки померлих учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, які не одружилися вдруге, отримають по 650 гривень.

По 1000 гривень нараховуватимуть учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності, колишнім неповнолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також дітям, народженим у таких місцях.

Найвищу суму, 3100 гривень, отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Таку ж суму отримають особи з інвалідністю, отриману внаслідок війни, а також колишні малолітні в’язні, яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років, та інші жертви нацистських переслідувань.

Виплати для осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва й інших причин становитимуть:

  • І група — 3100 гривень,
  • ІІ група — 2900 гривень,
  • ІІІ група — 2700 гривень.

Для пенсіонерів і тих, хто отримує щомісячне довічне грошове утримання, виплати будуть призначатися автоматично. Інші громадяни повинні особисто звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду України із відповідною заявою та документами, що підтверджують їх статус, а також номером рахунку в уповноваженому банку.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *