Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Україна перейде у наступ вже влітку завдяки США, — сенатор Грем

Сенатор Ліндсі Грем заявив, що завдяки допомозі США Україна цього літа зможе відновити військовий імпульс і перейти в наступ. Фото: Роксолана Бичай

Завдяки допомозі США Україна цього літа зможе відновити свій військовий імпульс і перейти в наступ. Таку думку висловив сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем в інтерв’ю програмі CBS «Face the Nation».

Грем зазначив, що зараз настав час надати Україні винищувачі та далекобійну артилерію для ураження цілей у Росії. Він підкреслив, що затримка в наданні допомоги призвела до втрати темпу українськими військами, але зараз існує можливість змінити хід війни завдяки наявній зброї.

«Або ми збираємося допомогти Україні, або ні. Настав час дати їм F-16, дозволити їм керувати літаками, далекобійною артилерією для поразки цілей усередині Росії. Думаю, влітку Україна поверне собі військовий імпульс», — коментує Ліндсі Грем.

Грем наголосив на необхідності переслідування активів Путіна по всьому світу та закликав конфіскувати 300 мільярдів доларів російських суверенних активів в Європі й передати їх Україні.

Нагадаємо, президент США Джо Байден зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Нормандії на 80-річчі висадки союзників під час Другої світової війни. Байден вибачився перед Зеленським за затримку фінансування війни проти Росії. Пакет допомоги Україні на 61 мільярд доларів був схвалений США у квітні 2024 року після шестимісячної затримки.

rbc.ua

Exit mobile version