У Путіна закінчується час для досягнення прориву в Україні, — Bloomberg

Вікно для російського прориву на фронті звужується – Bloomberg. Фото: armyinform.com.ua

В останні місяці російська армія досягла лише обмежених успіхів на полі бою, починаючи втрачати свою перевагу. За даними видання Bloomberg, українським силам вдалося зупинити російський наступ завдяки потокам зброї від західних партнерів.

Як зазначає видання, коли Київ отримує мільярди доларів військової допомоги від США та Європи, вікно для російського прориву звужується. Росія продовжує обстріли ракетами і безпілотниками українських міст, включаючи енергетичну інфраструктуру, проте це не приносить бажаних результатів. Спроба відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області зазнала невдачі, не досягнувши мети Путіна — створення буферної зони вздовж кордону.

Російські війська просунулися лише незначно після взяття стратегічного міста Авдіївка в лютому, що коштувало величезних втрат. Вони вже кілька тижнів намагаються захопити ключовий населений пункт Часів Яр на сході Донецької області.

«Зараз, коли Київ отримує від своїх американських і європейських союзників зброю на мільярди доларів, вікно для російського прориву звужується. Спроба Росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже виглядає такою, що загрузла, не досягнувши мети Путіна», — констатує Bloomberg.

Руслан Пухов, керівник московського Центру аналізу стратегій і технологій, зазначив, що російська стратегія виснаження сил України є «дуже дорогою і кривавою» для самої російської армії. Вона може призвести до надмірного виснаження російських сил, що дає українцям шанс на контрнаступ.

Старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Бен Баррі констатував, що перспективи Росії здобути перемогу в цьому році значно зменшилися в результаті відновлення поставок зброї та допомоги Україні.

pravda.com.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *