У «Дії» будуть доступні медичні дані та реєстрація у лікарів

Користувачі зможуть реєструвати кабінет пацієнта та змінювати особисті дані онлайн.
Користувачі зможуть реєструвати кабінет пацієнта та змінювати особисті дані онлайн. Фото: kadrovik.UA

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачає розширення функціоналу додатку «Дія». Незабаром у ньому відображатимуться медичні дані українців. Про це повідомив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram, пише FBC.

Користувачі зможуть зареєструвати кабінет пацієнта в електронній системі охорони здоров’я (ЄСОЗ), підписати або розірвати декларацію з сімейним лікарем. Також можна буде змінити дані про себе в ЄСОЗ, наприклад, номер телефону або місце проживання.

Українці зможуть зручно через «Дію» зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоровʼя — ЕСОЗ, а також обрати сімейного лікаря, подати чи розірвати декларацію. Не потрібно буде ходити в лікарню та витрачати на це час. Також просто в застосунку можна буде змінити дані про себе в ЕСОЗ. Зараз для цього треба їхати в поліклініку або звертатися до Національної служби здоровʼя, а скоро — кілька кліків у «Дії», засвідчили «Дія.Підписом» — і все готово. Далі функціонал розшириться. Працюємо над сервісом разом із МОЗ, НСЗУ й програмою «EGAP», що виконується Фондом Східна Європа і фінансується Швейцарією,

прокоментував Федоров.

Нагадаємо, додаток «Дія» незабаром інтегруватиме ще кілька документів. Йдеться, зокрема, про свідоцтво про шлюб, розлучення та зміну імені.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *